Práce v Evropě (archiv)

Nalezeno: 1
Práce v EvropěProč?
BULHARSKO - práce
Milovníci slunce se houfem valí na pláže na černomořském pobřeží, zatímco dobrodružnější povahy mohou chodit po skalnatých horách a v lesích, po kterých se ještě i dnes potulují rysi, medvědi a jiná vzácná divoká zvěř. Fanoušci historie si mohou prohlédnout četné pozůstatky z dob Římanů a dozvědět se o starých Thrácích, prehistorickém kmenu, který je znám pro svou práci s kovy, umění jízdy na koni a uměleckou činnost.

Od svého vstupu do EU v roce 2007 zažívá Bulharsko výrazný hospodářský růst. Ale i přesto má na Evropu stále vysokou míru nezaměstnanosti a nízké mzdy. Je zde asi více příležitostí pro podnikatele, zatímco mnoho nadnárodních společností požaduje zaměstnance pro své rostoucí zájmy v obchodní sféře. Většina pracovních míst je v sektoru služeb, následovaném zpracovatelským průmyslem a zemědělstvím. Sektory s významnou poptávkou po pracovnících jsou hotelnictví a cestovní ruch.

„V Bulharsku se žije i pracuje dobře. Jeho obyvatelé jsou pohostinní a uctiví k obyvatelům z jiných zemí, jsou otevření, upřímní a vřelí. Krajina je nádherná, klima je příjemné, je zde čilý kulturní život – a vynikající je víno a kuchyně!“

Elena Vidinská, poradkyně sítě EURES, Bulharsko

© Evropská unie, 2014
Privacy Policy